Blog

Çay Tarımı

ÇAY BİTKİSİNİN BOTANİK TASNİFİ Çay, taze sürgünlerin belli yöntemlerle işlenerek elde edilen, günlük hayatta önemli yeri olan ve sıvı olarak sudan sonra vücuda en çok alınan bir gıda ve içecek maddesidir. Çay bitkisi çiçekli bitkilerin kapalı tohumlarının alt kısmının iki çenekli sınıfının serbest taç yapraklı alt sınıfından Parietales takımının Theaceae...


Tarafından gönderildi Kategori: MakalelerYorumlar: 0

Osmanlı’da Çay Tarımı

Orman ve Maadin ve Ziraat Nezareti Anteti Bâb-ı Âlî Daire-i Sadaret Âmedi-i Divan-i Hümayun Antedi Çay tarımı ile ilgili olarak Osmanlı Arşivlerinde bulunan ve şimdiye kadar ulaşılabilen en eski tarihli belge ile padişahın çay hakkındaki buyruğu ve Çay Tarifnamesi başlıklı ilk resmi rapor Çay bitkisinin filizleri Çay Kültür ve Edebiyatı Çay, sahilden ta dağların...


Tarafından gönderildi Kategori: MakalelerYorumlar: 0

Çay’ın Sağlığa Yararı

Siyah çay, günümüzde tüm dünyada yaygın olarak kullanan faydalı içeceklerden birdir ve doğru oranda ve şekilde içildiğinde insan sağlığına pek çok faydası bulunur. Pek çok vitamin ve mineral içeren siyah çayın başlıca türleri arasında yeşil çay, oolong çayı ve beyaz çay bulunmakta ve bunların hepsi aynı bitkiden (camellia sinensis) üretilir sadece...


Tarafından gönderildi Kategori: MakalelerYorumlar: 0

Türk Çay Kültürü

5000 yıllık tarihe sahip çay, her ne kadar Türklerin yaşamına geç girmişse de temiz girmiş. Gün boyunca çay içmemizin yanı sıra, kendimize özgü demleme usulü, ince belli cam bardaklar, kıtlama çay gibi katkılarımızla çayın kültür tarihine eklediklerimiz göz ardı edilemez. Bunlardan ilki, iyi bir çay demlemenin olmazsa olmaz kurallarından...


Tarafından gönderildi Kategori: MakalelerYorumlar: 0
Easysoftonic